wroclaw.pl strona główna

Sport PGE Ekstraliga. Betard Sparta kontra GKM Grudziądz

  1. wroclaw.pl
  2. Dla mieszkańca
  3. Aktualności
  4. IV edycja spotkania „Od pola na wrocławski stół”

„Od pola na wrocławski stół” to regularne spotkania regionalnych producentów i dostawców żywności z okolic Wrocławia i Dolnego Śląska z wrocławskimi restauratorami oraz przedsiębiorcami z branży gastronomicznej. Jesienne już w poniedziałek 6 października o godz. 11.00 w Hotelu Novotel Wrocław Centrum. Zobaczcie program IV edycji.

Reklama

Organizatorami IV edycji spotkania „Od pola na wrocławski stół” są Biuro Rozwoju Gospodarczego Urzędu Miejskiego Wrocławia wraz z Fundacją Promocji Turystyki Kongresowej Convention Bureau – Wrocław.

„Od pola na wrocławski stół” – program spotkania 

  • prezentacje lokalnych producentów żywności i degustacje wytwarzanych przez nich produktów,
  • kulinarna opowieść szefa kuchni Kuby Korczaka, wraz z poczęstunkiem na bazie lokalnych składników. Prowadzący przedstawi rozwiązania związane z wprowadzaniem i wykorzystywaniem produktów regionalnych w branży, kwestią dochodowości dań z ich obecnością oraz o ich ogromnym potencjale do stworzenia zaskakującego menu, w tym z wykorzystaniem filozofii zero waste – gotuję nie marnuję,
  • prezentacja platformy internetowej kojarzącej producentów żywności z restauratorami, a tym samym usprawniającą logistykę dostaw.

Spotkanie „Od pola na wrocławski stół” ma na celu rozpropagowanie i wzrost wykorzystania produktów lokalnych we wrocławskich restauracjach oraz nawiązanie bezpośredniej i stałej współpracy pomiędzy producentami żywności, a restauratorami.

Wydarzenie tworzy wyjątkową okazję, nie tylko do wspólnej rozmowy o potrzebach i możliwościach współpracy, ale również do odkrywania nowych smaków i inspiracji kulinarnych.

Spotkanie kierowane jest do restauratorów, szefów kuchni, managerów lokali, wszystkich, którym bliska jest idea krótkiego łańcucha dostaw i jakości.

„Od pola na wrocławski stół” – jak wysłać zgłoszenie

Zgłoszenia do 30 września przyjmuje Convention Bureau-Wrocław, pod adresem e-mail: chorazykiewicz(at)convention.wroclaw.pl.

Wydarzenie jest inicjowane i finansowane przez Gminę Wrocław (Biuro Rozwoju Gospodarczego, Wydział Promocji Miasta i Turystyki Urzędu Miejskiego Wrocławia).Organizator: Fundacja Promocji Turystyki Kongresowej Convention Bureau – Wrocław.Partnerzy wydarzenia: Stowarzyszenie Aglomeracji Wrocławskiej, Dolnośląskie Produkty Regionalne Sp. z o.o., Gastro Miasto.

Zobaczcie przewodnik kulinarny „Od pola na wrocławski stół”.

Bądź na bieżąco z Wrocławiem!

Kliknij „obserwuj”, aby wiedzieć, co dzieje się we Wrocławiu. Najciekawsze wiadomości z www.wroclaw.pl znajdziesz w Google News!

Reklama